söndag 30 augusti 2009

Lister, lister och lister.


Ja ännu mera blir det. Smygar och foder runt verandafönsterna är på plats, slipade en del och Spacklade en gång. Hemmagjorda foder mellan fönsterna börjar komma på plats, 2 iaf.

torsdag 27 augusti 2009

Bänkat


Fönsterbänk på södra verandaväggen klar.

söndag 23 augusti 2009

Lite färg


Färdigstryker taklister på verandan. Tyvärr så kanske det måste målar 1 gång till. Det täcker inte riktigt. Får se när det torkar. I övrigt så hade jag hjullastaren hemma flyttade på lite jordhögar. Tog även motorsågen och tog ner den stora björken bredvid huset.

Fönsterbräda


En fönsterbräda kom på plats. Försökte få dit en list under, men det blev inge bra, så jag fortsätter imorgon istället.

Trött på att snickra.


En fisketur tyckte lena att jag var värd :) emil och tor-björn fick 2 gäddor och en stor aborre. Jag fick dock inget på kroken, men lite bullens pilsnerkorv och en öl slank ner

Taklist


Pelle kom och hjälpte till att få upp listerna på verandan. Listerna var lite olika tjocka, på det blev lite krångel. Blev hyfsat bra ändå. Lite latex så blir det fin fint.

Länge sen sist


Börjar att be om ursäkt för att vi är dåliga på att uppdatera. Vad är det som har hänt denna veckan? Slipade och spacklade lister till verandan. Målade färdigt väggen på verandan. Efter första strykningen på tyckte vi att väggen blev jättegul, så vi blandade i en massa vit färg. Nu är väggen lite gammaldags vanilj i färgen. Blev ganska bra faktist :)lena gjorde fynd på blocket. Hittade ett fint gammalt Furubord med 6 stolar till ett toppenbra pris. Det blir jättebra ute på verandan tillsammans med den nya kökssoffan vi köpte för ett par veckor sedan.

fredag 14 augusti 2009

Ägg och champion


Taket är 0502Y även kallat äggskal och väggarna målade i färgen champion. Taket blev ära. Men väggarna.. Snarare gult, inte riktigt som det va tänkt. Men vi får se efter andra lagret, och när lister är på plats,

tisdag 11 augusti 2009

Tak


Innertaket verandan, kvistlackat, grundat, slipat och uppspikat. Tacka pelle för det. 16x170 krokskogspanel i Furu är inte lätt att spika upp i taket själv.

söndag 9 augusti 2009

Proffsigt


Ser riktigt proffsigt ut :)

Lite hjälp


Pelle kom och hjälpte till med takpanelen. Tack tack.

Takpanel


Lite lätt konkav. Svårt att sätta upp själv. Kom några fula grodor ur munnen innan jag gav upp. Vad har mer hänt sedan sist.. Christian har varit här och målat lite falurödfärg och sedan målade han lite vitt runt fönsterna. Tack tack. Annars så har jag påbörjat en vägg nere i tvättstugan. Vi har även hunnit med ett kräftkalas :)

torsdag 6 augusti 2009

Päls


Detta är pälsen av ett får :)

Roligt


Tilda tycker att det är jätteroligt när lastbilen kommer :) speciellt när den tippar flaket

Får


Lite annat måste hinnas med oxå. Fåren ska klippas. Ronny är jätteduktig och står snällt stilla. Mycket päls är det:)

Här kommer mer fyll



Fyll


Ett Lass med FYLL hittade hit igår. Grannen plattade ut det med grävskopan. Jättefint tack tack

Köket


Nu har vi äntligen beställt köket. Det kommer i mitten av september.

Länge sen sist


Hej alla glada. Vi har varit dåliga på att uppdatera bloggen. Vad har hänt sen sist. Det har varit mycket på jobbet nu under semestern. Då är man sliten när man kommer hem. Inte blivit så mycket gjort hemma på stugan. Men men lite har hänt. Igår kväll på var grannen här och slätade ut lite högar vi hade på baksidan. Det var bland annat en massa tegelsten från den gamla skorstenen och en massa betongsten. Lite skrot fick vi bort med.

söndag 2 augusti 2009

Lenas projekt


2 st byråar färdiga. I övrigt så gjorde vi lite arbete ute på verandan. På förmiddagen åkte hela familjen in till samhället och rensade lite rabatter.

Byråar


Lena har roat sig med att slipa, luta och olja 2 st byråar som vi ska ha i hallen uppe

Fisketur

En fisketur hann vi med ochså. Tyvärr så blev det ingen fisk. Inte en mört till katten ens.. Detta är en fisk sen en tidigare fisketur.

tak till veranda

Första brädet kom på plats i taket på verandan. I början på veckan roade vi oss med att måla all panel och sedan slipa den. Nu ska den bara på plats :)

Vitvaror

Nu var det länge sen sist. Denna veckan har det inte hänt så mycket. Försökt ta igen lite sömn, umgås med vår dotter och varit på kalas. Här kommer lite saker som hänt iaf