tisdag 30 juni 2009

Kvistlack


Idag på kom jonny och christian. De städade på bottenvåningen och sedan började de måla lite kvistlack på takpanelen som vi ska ha ute på verandan. Det var jättevarmt idag, så vi skickade hem dem. De är välkomna tillbaka när det blir lite svalare dagar. Inger kom och fortsatte med listerna. De börjar bli lite tjatiga nu :) stefan åkte till pelle för att pressa hö. Nu är det klart för denna sommaren. Nu är det bara att fortsätta snickra.. Nu ska jag mysa lite med Tilda innan det är dags att sova.

Duk o isolering.


Jonny o Christian har blandannat slipat panel, isolerat och satt duk i tak på verandan nu.

Målat


Inger och lennart målar slipar och Spacklar, taklist i tvrum färdig blandannat.

Golvvister.


Golvlister i 2 sovrum är nu på plats, bara lite spackel och färg kvar..

måndag 29 juni 2009

Tildas rum


Även Tilda fick sina golvlister på plats. Lite besvärligt vid skorstenen men det löste sig till slut. En liten habrovink så var den på plats :) godnatt gott folk, nu tar vi kvällen.

Golvlist


Nu har jag satt golvlist i gästrummet. Riktigt roligt för det blir jättefint. Nu är detta rum färdigt!

Inger och lennart sliter


På fm kom inger och lennart för att slipa fönster och spackla och sedan måla lite. Nu är dörrposter och fönster grundmålade. Toppenbra. Tack lennart för ett fint jobb. Inger bidrog med att tappa sina glasögon i färghinken:) de fick en liten belöning för sitt fina arbete: varsin magnumglass :)

söndag 28 juni 2009

Kan inte sova..


Gick upp kl 4. Slipade lister. Spacklade lite. La i latex mellan tak och list. Sen åkte jag tillbaks till mitt andra jobb och rensade lite mer ogräs. Lena och Tilda kom och hjälpte till kl 10. Latmaskar. Sover hela dagen :)

Golv


Vad har hänt sen sist.. Fredag: jonny var här och målade på huset. Christian röjde lite i skogen bakom huset. Ser mycket bättre ut. Tack tack. Stefan åkte direkt efter jobbet till grannen för att hjälpa till med slotane. Lördag: slipade golvet i hallen uppe, sen la vi på ett lager olja till. Slipade lite lister. På kvällen åkte vi till mitt andra jobb, rensade ogräs till långt ut på natten. Lena och Tilda följde med.

lördag 27 juni 2009

Elitfönster


Så här bra blir fönsterna när Inger målat dom. Bara putsning och spröjs som ska på plats kvar, sen kan vi ställa in blommor:)

torsdag 25 juni 2009

Golvarbetet fortsätter


Då var det dags för att slipa och lägga på ett nytt lager med olja, på golven på övervåningen. Det blir jättefint. Nu var vi kvällen.

Välförtjänt rast


Efter en massa målning och städning var det dags för en paus i värmen.

Målning och Spackling


Inger kom på em. Efter att ha myst lite med Tilda, så var det dags att byta kläder. Spackla slipa och måla fönster. Tack tack

Källardörr


Även källardörren hittade sin plats. Gjorde hål för kattluckan, Doris måste ju få en egen ingång :) tyvärr så var skruven för korta, så vi får sätta dit luckan lite senare. De sista reglarna sattes upp på badrummet.

Ytterdörr


Idag så kom ytterdörren på plats, nu börjar det likna ett hus :) resten av panelen sattes upp på verandan. Det blev jättebra. Nu har snickarna tagit semester. Hoppas på fint väder

onsdag 24 juni 2009

Osmo Hårdvaxolja.


Nu är första lagret olja på golven uppe. 10:e Gångern är det som minst golvet har slipats, lutat eller vad de nu kan va. Ändå fattas det några gånger.

Mer färg


Jonny kämpar på i värmen. Nu är nästan hela framsidan och den nedre delen av norra gaveln målad. Toppenbra

Panel på verandan


Snickarna avslutade dagen med att sätta lite panel på väggen. Blir jättefint.

Lister


Nu har vi fått golvlister och foder i tv-rummet. Tyvärr så räckte de inte. Inger var på plats och hjälpte till att måla dessa. Hon har även slipat och spacklat lite fönster och dörrfoder

Dörrar


Några dörrar och karmar kom på plats

Badrummet


Ena snickaren fortsatte att regla inne på toaletten, den är snart klar :)

tisdag 23 juni 2009

Kvällsarbete


Först dammsuga noga noga. Sen var det dags att luta golvet. Några timmar kvar sen tar vi kvällen.

Golv i kök och hall


Idag så har snickarna lagt färdigt golvet i kök och hall. Målaren var här och började måla norra gaveln på huset

Parkett.


Parkettgolvet i tvrum och kammare ligger nu på plats, snickarna har ochså börjat med toan och mer smygar..

Ekonomi


Här är Furugolvet 20x135 eko slipat 1 gång med 50 papper.

Söndag och mer slipa


Hela golvet på övervåningen ska nu slipas, mycket verktyg och maskiner blir det, men golvet blir kanon

söndag 21 juni 2009

Midsommardagen.


Berit spackla och slipa i hallen. Övrig personal var sjukskrivna.. Vid detta laget skulla alla golv våra slipade och lutade på övervåningen. Men men.

Midsommarafton = sliparafton.


Taklister, foder och smygar runt dörrar och fönster slipades och spacklades plus att berit spacklade och skipade en del gips i hallen, sen kom elektrikern och då kom wiskeyn fram..

Tildas sovrum


Taklisterna målade 4 gånger. De dag duga.

torsdag 18 juni 2009

Listat


Nu e Master bedroom listat nästan färdigt, smygar i fönstren, och skorsten inklädd. Trappräcket påbörjat och taket i hallen färdigt.

1905


Handtag Assa epok 1905. Samma år som bilregistret införs med 115 bilar registrerade och Greta Garbo föds.

onsdag 17 juni 2009

Spackel.


Berit har bl. spacklat sovrum och hallen nere, samt målat sista strykningen av murstocken.

Snart golv.


Dammsugat noga och 3mm foam med fuktspärr utlagd.

Klädkammaren


Parketten på plats, el i vägguttagen och ljus i taket, bara tak och golv -lister kvar. Hur många år tar det innan dom är på plats tro?

tisdag 16 juni 2009

Golv.


Nu är Furugolvet i det sista sovrummet, det norra på plats. Stefan, Lena, Christer och Berit har spacklat och slipat alla väggar. Lite slipning kvar men det är snart gjort.

Va kul!



onsdag 10 juni 2009

Varmt i sovrum.


La färdigt sista bräderna, slipa, sen kom lena och hjälpte till med att lägga plåtar och sedan slangen. Rörmokaren kommer i morgon och kopplar in, sen hoppas vi att snickarna kan lägga Furugolvet på fredag:) Inger fortsatte med att spackla, slipa och måla i flera timmar i dag. Stackars hon, men kanonbra blir det. Alla städa som vanligt, börjar på att bli mycket tråkigt vid detta laget nu. Go natt.

Mera golv.


I sovrummet. I morgon onsdag blir det nog färdigt. Inger har ochså putsat med latexfogen, så målet närmar sig sakta men säkert.

Norra sovrummet


Snickarna satte innertaket och påbörjade gipsa, jag fortsatte med golvet.

söndag 7 juni 2009

Målar hjälp


Berit, Inger och lennart skipade, spacklade och målade allt från fönsterfoder, dörrsmygar till garderobsväggar och taklister nu på söndag, samt passa på att va en tårtbit på Tildas 2 månader dag.

Södra sovrummet


Golvet isolerat och glesen till värmeslingorna påbörjade.

Vägg


Sovrummsväggen mot toan där rörmokaren mokat lite, bara en eldosa kvar innan isolering och sen duk och gips.

Long time no uppdate..


Elektrikern har dragit färdigt all elen inne i huset nu! Han har 'bara' en massa jobb i själva centralen och en del i källaren till belysning, dammsugare och lite till. Rörmokaren har kopplat lite vatten på övervåningen och kopplat bort varmvattenberedaren så nu gäller det att elda i pannan.