söndag 31 maj 2009

Fullt hus..


Christer och Ingela spackla väggar och fortsatte sen med att tapetsera i kammaren. Som vanligt städades det mellanåt såklart. Mycket folk och mycket gjort denna dag bra bra.

Fullt hus.


Snickarna har nu satt in dörrar till dom 2 sista sovrummen och nästan listat färdigt. Byggherren hade inte tillräckligt hemma, annars skulle det va klart. Taket är på plats med all taklist, även i snedtaket i trappen. Inger och lennart har slipat, Spacklat och målat, fönster smygar, dörrposter mm.

onsdag 27 maj 2009

Golvat


Måndag, och mer Furugolv på plats i hallen uppe..

onsdag 20 maj 2009

Familjekväll


Ingen snickring ikväll. Igår så var inger här och målade lite. Tack tack.

måndag 18 maj 2009

Varde ljus..


Centraldammsugarens rör börjar hamna på plats, bara lite jobb i källaren och sen isolering av rören under huset så ska det va i box. Det mesta i ventilations väg börjar ochså närma sig, några böjar och en del isolering av spirorören kvar. Elektriken kom några timmar, och wow, vi har ljus i södra sovrummet med garderob och toan uppe!

lördag 16 maj 2009

I garderoben..


Jag har inte kommit ut ur garderoben än, vet inte vad Lena tycker om det men.. Fortsatte med foder runt dörren invändigt, taklist, slipning och Spackling av karmen och sen fortsatte jag med några rör till dammsugaren, sen var det slut på dagen..

Fredag.


Tillverka en del av karmen, där dörren är kapad och gipsade garderoben på insidan, det var allt.. Sen var det blöjbyte..

torsdag 14 maj 2009

Eländigt.


Eländiga fel dök det upp i dag i yrket som är fullt av spänning..men det löste sig. Många meter tog iaf slut i dag.

måndag 11 maj 2009

Pust!


Det ska ventileras ochså. Från tvättstuga i källare och toa uppe, samt köksfläkt, (de korta rör som sticker upp lite bakom ) vitsen med att dra upp allt och sen ut så taket är att jag hoppas så ett livet självdrag, när fläktarna inte går. Sen om det fungerar får vi se. Sen börjar det viktiga arbetet med att isolera alla rör här uppe på vinden...

söndag 10 maj 2009

Tildas rum.


Furugolvet på plats, garderobsväggen uppreglad, gipsad utvändigt, första omgången spackel där och dörren specialanpassad, blev riktigt bra, inte mycket kvar nu. Klädkammaren fick några gipshörn och lite spackel den med innan det var dags för blöj byte..

fredag 8 maj 2009

Färdigt (nästan)


Klädkammaren alltså, bara golvet, tak o golv list, väggutag, lampor och några hörnlistes samt en dörr. Taket och all gips sitter där och luckorna till värme skåpen.

Fortsättning..


Mer tak är på G, nu i klädkammaren, rör till värme och vatten har isolerats och mer smygar har byggts, och fönsterfoder sitter där dom ska.

lördag 2 maj 2009

Mer tapeter.


Inger och Lennart tjuvstarta lite med tapeter i Tildas sov rum. Golvet är bara påbörjat och garderobs väggen med dörr ska upp, men nästan hela rummet är nu tapetserat :)

Takat


Taket i kök och hall nästan färdigt, till veckan så.. Smygar i kök ochså på plats. Inger har slipat och spacklat sovrum och berit oljat och grundmålat en del på verandan.