onsdag 29 april 2009

Furu.


Nu är vi allvarligt på gång med renoveringen igen. Södra sovrummet är nu nästan klart sånär som på golvlister, målning av fönstersmygar, lite el och målning av dörrarna. Mellan sovrummet är fönstersmyg på plats, golvet färdigt för att läggas, gipsat och nästan färdig spacklat och taket monterat. En vägg till garderoben ska sättas upp och en dörr specialanpassas i den, tapet och färg samt någon list sen är även det klart, små små detaljer bara :) toan uppe är gott på väg, tak, väggar och golv klara, taklister , toastol, duschkabin tvättstall en fläkt samt spegel och lampa, sen är det klart, större delen av all el uppe klar, men norra sovrummet inte för påbörjat. Men det var sig, nere har någon fönstersmyg hittat sin plats och någon skiva här och där, men vi försöker nu att färdigställa ett och ett rum i taget så långt det går, man slipper tänka på det.

Det krävs en längd på 8,5cm och en bredd på 5,4cm att tillfredsställa en kvinna, men det spelar ingen roll om det är visa eller mastercard!

Fönstersmyg


En del fönstersmygar och list är på plats, blev riktigt bra.

Panel.


Inger har grundmålat en del panel till verandan.

måndag 27 april 2009

Köket.


Det var sig, plywood och sen gips.

tisdag 7 april 2009

TILDA.


Hej jag heter Tilda! Kom ut 08:28 vägde 3490gram och var 53cm lång.

Murkonst


Murstocken och berits konstverkt målat..

Färg o tapet


Norra sovrummet målat engång före tapet, och matta på badvägg är det nu.

måndag 6 april 2009

Matta på vägg!


Gott att något händer fast vi ligger på patienthotellet och ser så tv.. Svärmor Inger ser till att ett kort blir taget. Mattläggaren har i dag satt mattan på toan och Inger har städat lillstugan, målat och spacklat. 12timmar till Tildas ankomst..

söndag 5 april 2009

Lördag och söndag.


Dagarna före vi åker till BB har det hänt mycket. Inger och lennart har blandannat målat toatak (som skymtar längst bort i bild) Spacklat och slipat södra och mellersta sovrummet (som faktiskt ochså syns i bild) plus lite annat smått och gott. Christer har varit allmänsnickare och både snickat, isolerat och gipsat. Två elektriker har varit och spikat dosor och dragit slang, så nu e de arbetet klart (tror jag) bara en massa tråddragande kvar. Berit har även hon Spacklat, slipat och tapetserat med väv, som hon sen börja måla. Berit var ochså konstnär för en stund när hon omvandla en mineritskiva till en gammal mur. Rörmokaren var ochså på plats, så nu har vi vatten i bl. tvättstugan och utkastaren ute. Alla har dessutom hjälpt till med städning och plockat div material.

Det var nog det mesta som hänt under helgen, nu händer det nog inte så mycket på denna blogg pga. I morgon åker vi till BB och på tisdag kommer Tilda.

lördag 4 april 2009

Gips och svets


Fredag. Snickarn fortsatte med mellan sovrummet, så nu är nästan all gipsen där, en eldosa saknas innan det kan bli klart. Han gjorde även en del jobb på verandan med isolering, osb och asfaboard. Mattläggaren var även han här och svetsade golvet på toan så nu är det tätt, riktigt bra blev det.

torsdag 2 april 2009

Lite av varje.


Snickaren fortsatte med isolering och lite regla i mellansovrummet, sen lite arbete så verandan med isolering och asfabord på en vägg och lite osb under fönstren. Elektrikern kom och gjorde ett ryck, så nu kan det gipsas mer. Mattläggaren kom för en sväng och lade golvmattan på toan uppe. Riktigt bra blev det:) kommer och svetsar i morgon.

onsdag 1 april 2009

Nu börjar det ta form


Idag har vi haft 2 snickare på plats. I det södra sovrummet blev det isolerat och gipsat och garderoben blev nästan färdig den med. Bra bra. I det mellersta sovrummet rätades väggarna upp, reglades och påbörjade isolera. Hann även få upp lite gips. Toppen. Stefan satte en del eldosor på rätt plats i köket, och på altanen. Slipade taket på toaletten. Spacklade lite där det behövdes. Inger kom på kvällskvisten och städade på övervåningen. Sedan slipade även hon lite inne på toaletten, sedan målade hon taket en gång. Tack tack. Vissa dagar händer det tokmycket och då glömmer man lätt bort saker. Tror det mesta kom med iaf. Godnatt

Varmt.


Nu jäklar