tisdag 31 mars 2009

Snart är bebis här: 7 april


Tjock mage och röd potatisnäsa. Visst är hon läcker! Bilden är liggande för hon fick inte plats annars :)

Snygg dörr!


Idag fick vi hjälp av en snickare som gjorde iordning runt ytterdörren. Isolerade och satte dit lister. Blev jättebra! Sedan fortsatte han på övervåningen med att spika 2*2" i mellansovrummet. Stefan fortsatte inne på badrummet, klädde in toalettramen och gjorde en fönstersmyg. Mattläggaren kom och tittade hur långt vi kommit. Snart kommer han hit och sätter mattan inne i badrummet. Toppen. I övrigt en massa tänking och planering. Hämtade mer material. Godnatt

måndag 30 mars 2009

Spackel


Inger kom hit och fortsatte slipa och Spackla i badrummet så övervåningen. Bra bra. Körde hem en massa material och städade en del, tände i pannan idag med. Vilken känsla! Luktar supergott tycker lena och inger. Det börjar bli lite fisljummet så värmeslingorna. Gott gott.

söndag 29 mars 2009

Nu bränner det!


Ha ha, nu går det att elda på Backa igen:) tar det lite försiktigt, för det finns inga termostater än, så risken att det kan gå ut för hög temp på slingorna finns. Men allt fungerar och inge läck

Badrumsgolv


Så har blev slingorna i badrummet. Nu ligger det ett golv ovanpå. Lite mixter men nu är det på plats. Christer kom och hjälpte till också. Han fortsatte med att spika i garderoben och sen hjälpte han stefan med div. Lennart slipade i badrummet, inger fortsatte städa och jonatan fick vara första eldmästare. Överallt där inger har städat ligger nu plast över. Rörmokaren är nu lycklig. Det har hänt massor idag och varit mycket folk här. Tack snälla för all hjälp! Hoppas att jag inte glömt nämna ngn.

Spackel


Berit kom och fortsatte spackla i garderoben. Börjar bli riktigt bra.

Jonatan in aktion



Golvvärme


Idag har det hänt massor med saker. Dagen började med att inger och lennart och jonatan kom och skipade golvbräderna vi la igår. Och städade lite. Sen kom rörmokaren och började göra iordning inför golvvärmen. Jonatan la plåtar och inger gick ner och fortsatte städa. Då började vi andra lägga ner slingorna. Fort fort fort gick det. Nu är alla så plats.

Mer golv.


Fredag. Mer golv, södra sovrummet är ''glesat'' för golvvärmen. Inger hjälpte till med städning och slipnig av hallgolv. Rörmokarna gjorde och så ett ryck med rören. Mycket hände det i dag skitbra:)

fredag 27 mars 2009

Meter.


Elektrikern stod för mesta arbetet i dag,nu har vi ström i tvättstuga och pannrum, de e gott. Kom självklart på att jag glömt några elrör, men de får kanske bli en kulo, eller EKK. Fortsatte med bräder till golvvärmen, blev färdi med det i en garderob, sen höll klockan så att byta dag, då tog vi kvällen.

onsdag 25 mars 2009

Påsk dusch.


Vecka 14 kommer mattläggaren och då ska slingorna på bad, hall och två sovrum ligga på plats, samt spångolv på toa och väggar och tak spacklade några gånger och helst taket färdigt målat. Tisdag vecka 15 anländer Tilda, och då blir det inte mycket snickrat. Men nu är toagolvet färdigt att lägga slang iaf. Slipa lite spackel så nu är det dags för ett lager till.

tisdag 24 mars 2009

Golvat


Brädorna till golvvärmen i hallen uppe är nu på plats, lite arbete med tanke på att slingorna till 2 sovrum ska passera på nått vis, och att jag fått lagt emellan upp till 28mm för att få golvet hyfsat rakt. Toagolvet är påbörjat, men där var det en golvbrunn och en ram till toalett i vägen, så färdigt blir det nog inte förän i morgon. Hämta hem en del material som Berit emellan Spackling och slipning, hjälpte till att bära in på plats,

Golv.


Arbetet med att rikta hallgolvet och lägga bräder för golvvärmen fortsätter. Startade cirkulationspumpen och lufta systemet. Nu ligger det 2,5kg. tryck för att se att det inte läcker någonstans.

söndag 22 mars 2009

Regla på gamla väggar.


Även idag har det hänt en hel del. Christer kom hit, redo med spik och hammare. Började regla på gamla ytterväggen i ena sovrummet. Blev jättebra. Sedan fortsatte han i ena garderoben. Tack tack. Berit var går på förmiddagen och slipade lite väggar. La på nytt spackel där det behövdes. Sedan gjorde hon en brasa och eldade upp en massa skräp. Bra bra. Rörmockaren var här och drog lite rör i källaren, sedan förklarade han hur ramen till toaletten skulle sitta. Då blev ju allt självklart. Var nog lite trött igår:) nu är ramen uppe och allt ser bra ut. Började sedan med att sätta bräder till golvvärmen. Nu börjar det hända saker. Lena och Doris ligger mest och tittar på. Vet ej vem som är latast :) lite mat och kaffe bidrog de med iaf :)

Avluftning till avloppet


Lördag. På kvällskvisten tröttnade jag på toaletten. Fortsatte istället med att göra iordning avluftningen till avloppet som går upp på vinden och sedan ut på taket. Nu ska den bara isoleras så kan vi stryka den från listan. Godnatt.

Massor med folk. Tokmycket blir gjort!


Lördag. Dagen började med att rörmokaren kom hit å drog en massa rör. Sedan kom berit och slipade en del väggar, sedan på med lite mer spackel det där behövdes. Runt 11 kom tapetserarna christer och ingela. Nu är det första rummet färdigtapetserat. Blev toppenbra!! Stefan lekte rörmockare och bråkade med en del rör som inte ville som han ville. Ett hack i pannan och ett i hakan blev resultatet efter en dragkamp där muffen inte ville lossna:) fortsatte med att skruva fast toalettramen. Beskrivningen är inte den lättaste att förstå. Får fråga rörmockaren i morgon.

lördag 21 mars 2009

Fredags jobb


Bägge Rörmokarna anlände och fortsatte med rör till element, utkastare , tvättho samt tvättmaskin. Snickaren gjorde några timmar och vi började me att rätta upp golvet på övervåningen. Lite avlopp samt spackling och slipning hans ochså med innan det blev kvällen.

torsdag 19 mars 2009

Kammaren


I dag kom snickaren och gipsa färdigt kammaren, isolera en del i köket, regla och gipsa en del i klädkammare och bad blandannat. Berit kom en sväng och Spackla allt en gång, mycket bra. Nere städade och plockade jag en del ii dag,

Övre toan.


Vi har nu valt ut våtrumsmatta till golv och vägg, samt en passande bård. Köpt våtrumsfärg med grundfärg och nästan slipat första lagret spackel . Denna skiss ska mattläggaren få så att han kan beställa rätt mängd.

onsdag 18 mars 2009

Toa


Nu är toan gipsad och första lagret våtrumspackel och vävremsor är på plats. Det tog en jäkla tid att spackla allt, hade nog fuskat lite förmycket när jag gipsa. Onsdag fraktade jag hem en hel del gips, snickaren kommer i morgon och gipsar, då går det åt lite. Berit var snäll och städa några timmar, bra för det såg för j-igt ut före.

tisdag 17 mars 2009

Snart dusch.


Måndag: Golvbrunnen kopplad. Men än finns inget golv, så ska man duscha får man balansera. Borra en del hål till lite av varje, planera ventilation från badrum, tvättstuga & köksfläkt, och montera brunnen och koppla avlopp. Sen var det dags för vertikalläge.

Varför brinner det en eld hela tiden under OS?
Jo med alla grenarna dom avverkar...

söndag 15 mars 2009

Hipp hipp


Hurra för bra hantverkare, grannar och släkt som ställer upp när det behövs, utan dom hade vi inte varit så långt. TACK! Snickaren kom i dag, och vi reglade upp resterande vägg till toan uppe, fortsatte sen med gips, så nu har vi faktiskt en toalett uppe. Drog även en del elrör, monterade dosor och borra hål för ventilation. Berit har nu målat tvättstugan 2 gånger, och spacklat tvrummet ytterligare en gång, bra bra. Rörmokarna har dragit massor med rör och slang, monterat r.i.r. Boxar och räknat ut golvvärmen på ovanvåningen. Vi har nu kommit så långt att vi börjat fylla värmesystemet med vatten. Toppen. Pelle hjälpte till att bara in en massa innertak i kväll, så nu är det bara att fylla bilen igen. Allt material Christer hjälpte till med i går, det är nästan slut, fast det var totalt 23 skivor bl. Lena servade med kaffe, semlor, och mat. Allt en hantverkare behöver. Inte dåligt ändå med tanke på den magen hon har nu i 35:e veckan! Go natt!

Toa uppe


Rörmokarna kör på bra nu. Värme och vatten skåp monterade, lite snickar arbete fick dom göra men det löste sig. Väggar med spån bakom gips börja komma upp, mycket såga, tälja och fila när inte reglarna sitter på exakt cc60, men en toa tar form.

Rörmokarfredag.


Vattenskåpet till toan nere samt en massa rör och planering vart rören till övervåningen skall dras, hände på rör fronten. I snickeribranchen hände inte så mycket, men fortsatte att sala på en vägg med 2x2'' flytta någon takdosa och plocka i lite material.

torsdag 12 mars 2009

Klädkammare


I dag kom snickaren, och gjorde nästan färdigt reglingen av toaväggen. Hade jag haft tillräckligt med material hemma, och tagit reda på exakta måttet på skåpet till alla vattenrör, (55cm, nu vet jag) så hade han blivit färdig med det. Börja även att gipsa klädkammaren, blev riktigt bra, och självklart satte duk före. Ytterligare ett livet steg närmare mål. Gott nytt dygn till er alla.

Vägg.


Efter en dag med massa annat oviktigt, som bilbesiktning mm, så börja väggen till toan att ta form. Drog även några elrör i kökstaket, så nu är det klart för duk och sen innertak.

tisdag 10 mars 2009

Mer el.


I dag kom det 2 elektriker och en tapetserare. Så 4 stycken arbetare var vi några timmar på kvällen, inte dumt. Mer el, köket nästan klart, och klädkammaren klar. Gott gott. Berit börja med att väva i tvättstugan och gjorde ett bra jobb där, inte mycket kvar innan det är dags för färg.

Ny vecka.


I dag måndag stod Berit för den största arbetsinsatsen, med att måla tvrumtalet för andra gången, samt spackla och slipa bl. Tvättstugan. Jag glesade färdigt klädkammaren bl.

söndag 8 mars 2009

Slip-ing.


Berit och Lotta in action. Lena var förste sakletare, kaffekokare, fotograf, diskare, övervakare och sovare i dag.

Extream house building.


Varför inte gjuta när det är fint väder, det är inte utmaning nog, sist vi hade hjälp med gjutning var på den dag då det var spått mest regn på hela året under en dag, och ja, det regna. Men jäklar va bra med hjälp.

Värmeskåp


Björn monterar.

Äntligen.


Toagolvet nere är gjutet, Emil, Torbjörn, bengt, Mats och Pelle hjälpte till med det. Många tack. Rörmokarna monterade värmeskåpet, med innehåll och lade tryck på slingorna, för att se att det inte läckte innan vi gjuta. Berit och Lotta gjorde ett jätte ryck med att slipa, spackla och måla väggar, tak och en dörr. Tack tack.

lördag 7 mars 2009

Dosor


Bytte ut några gröna dosor mot röda, så att dom kommer fram när vi monterar dubbla skivor på vägg. Drog i gång en luftavfuktare, för att torka ut ev. byggfukt före vi lägger parkett och monterar lister osv.

Projektering


Efter föräldrautbildning så blev det inte mycket ner än att Pelle kom en sväng och vi projekterade vart rören till centraldammsugaren ska dras. En del måste gå under stugan..

onsdag 4 mars 2009

Grus, färg, dammsugare och barnvagn.


I dag blev en införskaffningsdag. Börja med att lura med ''skrothandlaren'' att hämta och handskotta ca 3 ton gjut-grus, (som på söndag ska bli vårat toagolv) många tack för det. Åkte sen till karlstad och inhandlade 79,8 liter! färg, lim och spackel, och det är bara en början. Sen till Örebro och köpte en centraldammsugare, tack tack Micke för den fina affären, sen till Skåre och inhandla barnvagn till Tilda. Tack för den trevliga affären, och för inspirationsturen. Halv tolv, (starta halv sju) äntligen hemma och i säng, då får det räcka för i dag. Go natt.

Katt


Vilka tankar rör sig i huvudet på en katt?
Misstankar!

Har du sett min jojo?
Nej nej.

Vad var på-ängen?
Kor!

tisdag 3 mars 2009

Glest.


Amerikanaren och ryssen hade hamnat i norrland på sverige besöket, dom satt där i en båt med Enock. Amerikanaren: om vi skickar upp alla sateliter vi har blir solen borta och det blir mörkt, på hela jorden, då sa ryssen: om vi skickar ut alla fartyg vi har, kommer alla hav, och sjöar att fyllas, då säger Enoch, så myck har int ja men min är så stor, att det får plats 13 kråkor på den. Detta tyckte dom övriga va lite pinsamt, så dom ändrade historierna till: jo då, några solstrålar kommer allt fram, det blir allt glest om dom ska räcka runt jorden. ryssen, jo, det blir allt lite glest mellan våra fartyg med, en och annan eka går väll emellan. Dom titta på norrläningen, som även han fick andra sig till: jo ska sanningen fram är de e allt lite glest mellan kråkorna me.

Jag och snickaren glesade färdigt taken i kök och hall, sen städade jag efter gårdagens bravader. Det var det.

Kistspiken


I kristider, har då även brandmännen låg-konjuktur?
Men jag hörde att dom hade råd att köpa nya skor, låg-skor iaf.

Gips


Veckan börja med att snickaren kom och gipsade tv-rummet och en del av kammaren, jag körde hem en del av parkettgolvet som bengt hjälpte till att bara in, mycket bra, för jag var lagomt seg efter en del snöskottning på jobb nr2. Sen var det bara att skotta hemma. Temperatur runt 0 och ca 15cm snö.

söndag 1 mars 2009

Dukat. För sjuklingar.


Rörmokarna sjukannmälde sig i dag, men kom och tittade iaf, det var mycket bra. Drog avloppsrör från källaren till övervåningen med en gren till diskbänken i köket. ''Dukade'' väggarna i tvrummet och yttervägg i kammaren, då är det bara för snickaren att gipsa i morgon. Fortsatte med lite gles i kökstaket, men attans va saling, allt mellan 3 till 43mm.