lördag 28 februari 2009

Rörledig.


Rörmokarna tog ledigt i dag, då passade jag på att lägga, duk, plywood och gips i hörnet av köket, så att vi kan gå upp med ett avloppsrör i morgon.

Rörfredag.


Rörmokarna fortsatte med mer rör, stefan monterade sjuntstyrningen. Det va väll det viktigaste denna dag.

Dansar en arab foxstrott?
Nej, han bara shejkar.

torsdag 26 februari 2009

Rörigt


Rörmokarna fortsatte med att koppla ihop några element, börja att riva och bygga nytt i pannrummet, och dra mer rör. Jag monterade en vattenutkastare och städade.

Har ni hört att polisen ska börja vakta i tunnelbanan i stockholm? Det är tydligen ganska vanligt att folk Tar tåget ibland..

onsdag 25 februari 2009

Rörligt.


Änn så länge är det rörligt, innan rörmokaren justerat och klämt allt. Så en del rör i källartaket och alla element i källaren har fått sin plats i dag. Tack rörmokare.

Rackeldag.


Hej alla läsare. Efter en dag med många andra uppdrag, kom vi i gång till slut. Några gipsskivor jag glömt monterades och det viktigaste av allt, glesen i kammaren blev klar, vi fick göra om, eller rättare, rikta upp alla reglar vi satt, så nu kommer taket bli slätt och fint, tror vi iaf. Spacklade och grundmålade tvättstugan, en billig takfärg fick bli grund. Ena rörmokaren kom med en hoper rör och planerade lite inför morgondagen. Städade innan det va sängdags. Go natt.

måndag 23 februari 2009

Ett rum.


Nu har vi nästan fått vårat första rum! Snickaren var här i dag, och då börja vi med att gipsa tvättstugan. Detta eftersom rörmokaren ska dra rör och sätta element i morgon, då är det lättare om gipsen sitter där, är spacklad och målad, iaf dag elementen ska sitta. Skulle lägga första lagret spackel i kväll, men hade glömt köpa med remsorna till skivslarvarna. Spackla några skruv och några hål. Vi fortsatte med gles i kammartaket, hälften blev bra, resten får vi göra om i morgon, taket går i vågor nu.

Mer golv värme i snön


Halva dagen försvann i snöskottning, men en del hände det. Rörmokarna kom och vi la värmeslingorna på verandan, dom hade även med sig en hel del material, bl. En massa radiatorer till källaren. Måla lite tak i källaren, städa, kapa material och hämta mer.

söndag 22 februari 2009

Inger och Lennart.


Peter hade varit så hygglig å plogat på fredag, men i dag lördag så snöade det dubbelt så mycket! Men tack, annars hade vi varit insnöade. Inger och Lennart gjorde ett ordentligt ryck med att slipa veranda golvet, la i alla plåtar, dammsög hela nervåningen och isolera hela tvrummet och en del av kammaren. Lennart hjälpte även till med att bära upp isolering på vinden, när det blir klart kommer det av vara mellan 36,5 och 44 cm isolering, förutom får det är sågspån där är det över 50 cm. Mer kortlingar i sovrummet och en halv vägg i källaren kom upp.

lördag 21 februari 2009

Korta bitar och tunga problem.


Montera en hej massa kortlingar, stadigt blir det. Vi vände bjälklaget när vi smickrade i sommar, för det passa bäst så, men det visade sig att både golvet och glesen till innertaket ligger bäst längsmed bjälklaget, så då är det bara att spika dit en massa kortlingar. Tunga problem iform av betongen som skall gjutas på toan. Färdigbetong med pumpbil blev alldeles för dyrt, så det blir nog att bära i hinkar. Det ska inte bli mer än 1,5m3 så det är inte mer än 3,5 ton.

torsdag 19 februari 2009

Verandagolv.


Snickaren kom i dag, vi gjorde färdigt alla bräder som värmeslangen ska ligga i, gott att ha ett golv att gå på, länge har det bara varit isolering.. Fortsatte med några väggar inne och börja med taket i kammaren. Så nästa gång han kommer börjar vi glesa. Det går framåt!

VCT 0,38


6 veckor innan klinker

onsdag 18 februari 2009

Osynligt.


Mycket jobb blir det, som ingen aldrig ser. I dag har jag varit under verandan och dragit 40mm rör ifall vi någon gång ska dra elkablar där. Isolerat och tätat färdigt verandagolvet och fortsatt med några kortlingar och bräder till golvvärmen, kapat upp hålet in i huset, så nu ska dom nya dörren på 10x21 gå in. Elektrikern gjorde några timmar, men vi konstatera mest att nu hänger det på mig att det blir snickrat en hel del innan han kan komma igen. Gles i talet och några väggar som ska foras på skall göras.

måndag 16 februari 2009

TjoppTjopp, helsike och gott, gott.


La färdigt alla bräder nere i dag, på bild klädkammaren. Rörmokarna kom och vi la resten av golvvärmen nere (förutom verandan) samt fortsatte planera. Gott. Elektrikern var och gjorde några timmar och jag fick lära mig att 100m. slang till elen bara var en skvätt i en pöl. TjoppTjopp så va den slut. Men gott att ännu mer el-jobb blev färdigt, i morgon beställer vi mer material. Borra hål ner till helvete kan man tro, närmast i bild ses 2st, drygt 2tim. Tog det. Ytterligare några hål under verandan, men i leca, borrades och några tuber latex drogs ut i några springor. Sen fick farbror Grant's vagga mig till sömns.

Grattis grattis Christer på 57 års dagen.

söndag 15 februari 2009

Alla hjärtans dag jobb.


Jo då, lena fick den obligatoriska blommkvasten och jag en liten nalle. Sen skrapade vi några trisslotter i hopp om att få huset helt klart i år, men inte denna gång heller. Fortsatte med att lägga dom sista utfyllnads bräderna i köket, och rättade till ett livet fel, och Lena la alla plåtar efter att hon städat.

En Elektriker kom och började på allvar i dag, jippi. Alltid kul när något nytt påbörjas, någonting händer och att man får en plan att hålla sig till. Några frågetecken återstår, men det beror nog på att jag och Lena inte är 100 på hur vi vill ha det.. Sen återstår en del detektivarbete. Hur gör man med spotlight i talet på badrum? Är livrädd för att det ska gå upp fukt i isoleringen... Ja ja nya väg i morgon.

fredag 13 februari 2009

Rörande.


Rörmokaren rörde lite på källartoan, lite virke bars fram och tebaks sen va de kväll.

Innertak


Bara en rad kvar, så är tvättstugetaket klart. Men först är det lite eljobb.

Slipning


Nu när nästan alla bräder ligger på plats, så kom inger och slipade golvet, så att alla små flis blir borta. Nu är det bara några utfyllnadsbräder kvar.

onsdag 11 februari 2009

Mer snickring.


I dag blev vi klara med brädorna till golvvärmen på hela nervåningen förutom verandan. Men vi börja på verandan med några bräder iaf, det var gott. Elektriker nr. 2 tittade in i dag, (nr. Bröt foten och ligger gipsad) så nu verkar det som att det kommer att hända något snart på den fronten med. Lena lagade mat åt oss snickare och åkte till mormor och la pussel sedan. Berit var och hälsade på och gjorde ett ryck i städbranschen, mycket bra, allt går mycket lättare när det är städat. Tack alla för i dag,

tisdag 10 februari 2009

Pussel.


Hela golvet är snart ett pussel, fast hemmagjort, bra, för finns det ingen passande bit, tillverkas det en. I morgon onsdag kommer förhoppningsvis nedervåningen bli klar, förutom verandan, hoppas vi.

När det var dags för byte av hjärna på svenne, så va önskemålet en norsk. Varför då fråga doktorn. Då så svenne, Jo den är oanvänd.

Logiskt


De gäller att tänka både 2, 3 och ibland 4 gånger, ändå blir det ibland fel. Därför kan sådana ritningar va bra att ha. Måndag hände inget mer än fortsatt planering och vila.

söndag 8 februari 2009

Tak i tvättstugan


Fick i uppdrag av rörmockaren att sätta upp tak i tvättstugan. Pappa christer kom på em och hjälpte till med detta. Tack för all hjälp!

Golvvärme


Vaknade imorse, det har toksnöat inatt. Peter kom med fyrhjulingen och plogade åt oss. Tack snälla! Vid lunchtid kom 2 rörmockare och la värmeslingor. Bra samarbete gjorde att vi var klara i en grisblink. Lite planering vad som ska göras under veckan hann vi med.

Plåtar i.


Idag var snickaren här. Lite grönning. Men snart tog det fart. La färdigt för golvvärmen i kammaren och halva köket. På em kom inger och lennart och slipade alla bräder, dammsög och la plåtar. Tack för all hjälp idag!

fredag 6 februari 2009

Fortsätta lägga brädor till golvvärmen


Mycket tänka. Vart ska returer och tilllopp gå. Men nu börjar det ta lite form.

onsdag 4 februari 2009

Golvröra


Idag kom snickaren och vi reglade upp väggen till klädkammaren, där värmeskåpet ska sitta. Vi fortsatte med att tänka ut vart golvrören ska gå för att inte krocka före dom kommer in i skåpet. Senare på em. kom Emil och Torbjörn, och hjälpte till att höja trappen upp till 2:vån. Pelle inspekterade och hjälpte oss att bära in lite material, före det försvann i snön.

tisdag 3 februari 2009

: :: inger's städ AB :: :


Idag var inger här och hade storstädning. Blev jättefint. Lena hjälpte till lite, sen städade hon lillstugan. Körde hem en del material.

måndag 2 februari 2009

Jo jo. Lite Problem


De ser inte lika bra ut som i går, men det är mycket bättre. Snickaren kom 07:00 och vi drog igång med att skruva färdigt bräderna som slingorna i tvrummet ska ligga i, sen fortsatte vi med att regla upp golvet i klädkammaren och sista delen i vardagsrummet, men det var då problemen började.. De blev svikt och inge bra alls, så efter några timmars arbete rev vi upp allt och börja om från grunden med riktiga seglar. Och då blev det stumt och riktigt bra. Pga det lilla felet blev det inte lika mycket gjort i dag, men vi har löst några tråkiga problem och det är bra. Nya tag i morgon.

Vet ni vad en gynekolog är?
Jo en person som letar efter problem där andra hittar glädje..

söndag 1 februari 2009

Moking.


Rörmokarna var i dag och lade värmeslingan på nya toan. Blev riktigt bra. Fortsatte med att isolera resten av betongvalvet. Hyvla ner golvet i kammaren så kanske det nya golvet ligger hyffsat slätt.

-- - LENA'S RIV AB - --


Lena rev garderoben under trappen inför höjningen av den. Vi höjer den så att det inte ska bli så fel med det översta och det understa steget, när vi bygger på golven med golvvärme och parkett osv. Blev riktigt öppet och bra utan garderob, så vi behåller det nog så. Bengt hälsa på en sväng och instämde.

Utmattad


Efter en hel dags smygande och spionerande..