fredag 30 januari 2009

Förberedning för golvvärme


Här sågas och skruvas det som bara den. De är riktigt på hugget idag. De lägger ut brädder och plåtar som slingan ska läggas i.

Städtorsdag.


Lena städade så att stefan och snickaren kan stökatill igen. En till armeringsmatta hittade hem, de va vad som hände i dag,

onsdag 28 januari 2009

Många reglar.


I dag kom snickaren efter att jag slutat jobbet och hjälpte till med att regla upp en del gamla ytterväggarna. Det för att elektrikern ska ha plats för dosor och rör, och för att få i lite x-tra isolering. Väggarna är inte raka och lutar åt alla håll, men det struntar vi i, taken har grismage och golven är inte helt plana, men det är ett gammalt hus. En del riktar vi, men det mesta får va lite snett. Go natt

tisdag 27 januari 2009

Städ och riv AB


Berit var här i kväll och städade riktigt ordentligt, hon hjälpte även till att riva ner större delen av väggen mellan kammaren och vardagsrummet. Sågade ner ochså några element innan de va dags för kvällsmat och vila.

måndag 26 januari 2009

Snickare.


I dag hade vi snickare till hjälp, och då hände det en hel del. Mycket bra. Fick frigolit på toagolvet och armering, så att vi har något att binda golvvärmeslangen i, samt bygde form när rätta upp någon vägg mycket blev det gjort när man har snickar hjälp.

Funderingar..


Söndag och tänkar dag, här har vi räknat ut några väggar i köket, och diskuterat både de ena och andra, de va välj allt för i dag. Köpte ett timmerspel i dag, Lena blev jättelycklig...

Lördag.


Då kom rörmokaren och satte fäste till bl. duschblandare, drog alla rör till vattnet och hjälpte till med avloppen på toan. Mycket gott att vi kommit igång med rörmokeriet.

Äntligen tillbaka.


För länge länge sedan flyttade jag bort ena tanken för att byta avloppsröret bakom. Nu är det bytt, gjutat runt röret och tanken tillbaka. Inte helt enkelt, men en fällriktare gjorde jobbet enklare.

torsdag 22 januari 2009

Röda streck.


Strecket visar färdig golvnivå efter att vi lagt klinker. Hoppas att jag tänkt rätt bara, rörmokaren ska ha den nivån när han börjar montera alla rör. Gjuta fast avloppsröret och städa en del i dag med. Go natt.

Hilti TE 52


Två små hål borrade, bara 54mm. I gammal riktigt hård betong, krävdes det en riktig hilti, det är hålen som värmerören till golvvärmen ska upp ur. Vi får se vad rörmokaren säger till helgen om det blir bra eller inte.

onsdag 21 januari 2009

Första elrören.


Elektrikern kom tisdag kväll och vi monterade dom första elrören, och fortsatte planera alla elinstalationer. Sen lekte jag rörmokare och satte ''avloppsstammen'' från toan.

måndag 19 januari 2009

Röj kan de va på en fest..


Men här har Inger och Lennart röjt utan att det varit fest, eller hur var det? Men det syns inte när Stefan varit hemma några timmar.. Nu har ''chefs rörmokaren'' varit här igen och tittat hur vi ska dra rören i toagolvet. Ska bara komma ihåg allt som han på med, just nu är det nog mest rörigt i mitt huvud.

söndag 18 januari 2009

Första frukosten!


En 5'' planka på en uppochnervänd gammal murhink fick bli bord, men gott va det.

fredag 16 januari 2009

Isolering.


Lena och Inger har nu efter att stefan sätt plast och 28x70 i taket på tvättstugan isolerat hela det nya köksgolvet. Bara ritningen på golvvärmen kommer så ska 28x70 läggas även här, som sen plåtarna till golvvärmen ska läggas i. Gles i talet på "mellansovrummet" spikades i går så att Inger kunde isolera första lagret på vinden, så nu finns det minst ett lager isolering överallt på vinden, tack tack för det. Även kortlingar i toataket på 2:a våningen är nu på plats, så snart kan vi börja med taket i köket. Kortlingar gör faktiskt susen, de blir mycket stadigare. Tack för det tipset.
Räkningarna välter in och pengarna rinner ut, så enligt budgeten så ska huset snart vara färdigt, men så år inte fallet. Vad kan de bero på? Under flera veckors eller månaders tid, till och från har vi fått ritat kök i alla dess former, men nu börjar ritningarna ta form, men efter alla ändringar, så är det nästan så att man skäms när man ringer och ska ändra igen.. Men det måste beställas snart, 8 till 10 veckors leveranstid och en liten Tilda som har beräknad ankomst om 13 veckor är lite taight..


Vad är det för skillnad på ståfräs och jordfräs?

Jordfräsen kör runt busken..

torsdag 15 januari 2009

Lite rensat

Ha ha. nu kan vi uppdatera bloggen igen, och snart så kanske det finns 2 mobiltelefoner, då kanske det blir uppdterat ännu oftare...
I dagsläget set det ut såhär på blivade toa, klädkammare och en del av "vardagsrummet". Berit var här och gjorde ett bra ryck, så mycket försvann. Lena har ochså kastat ut en hel del, ett jäkla slit. Inte lika jobbigt blir det att bära in den nya betongen men mycket jobb kommer det ochså att bli. Elektrikern var här i går med, så vi gick igenom ännu mer vad som ska göras, och lite material som ska innförskaffas. mer bilder kommer i morgon, kanske.. Go Natt. :)


onsdag 14 januari 2009

Kaputt!

Nu har mobiltelefon som vi använder till att uppdatera denna Blogg krachat, funkar inge mer.'
Har fixat en ny likadan, men har lite problem med att få den till at komunicera med denna blogg, men så fort det går så kommer vi i gång med uppdateringarna igen.

..// Lena & Stefan

lördag 10 januari 2009

Bomb i Gaza..


Nej då, bara resultatet efter demolition-Pelle och destruction-Stefan, först ett lager på ca 3cm. stenhårt, sen ett lager på ca 4cm. är nu upphackat i småbitar. Under allt detta är det ytterligare ett lager på ca. 4cm. med blåbetong, tror jag att det är, ser ut som pimssten ca 3x5 cm stora. De va bra för då finns de plats för många rör och en del isolering. Plåtslagaren var häri går och gjorde överbeslaget runt skorstenen (kommer bild i morgon.) Så nu e snart taket klart.

torsdag 8 januari 2009

Titta de bränner.


Titta, nu går det att elda i kaminen, och efter att all färg på rökröret gått upp i en massa! rök, så gick det till och med att vistas i huset.
Vi kokade även första kannan kaffe i det "nya" huset på Backa, Pelle kände lukten och kom precis när det var färdigt. Det smakade för*ligt, men det var iaf kaffe kokat på vedspisen..

tisdag 6 januari 2009

Skorsten klar!


200l. Vermikulit är fyllt runt slangen + lite X-tra brandsäker isolering sen är toppkona är fast murad. Så nu är skorstenen klar, bara lite rökrör som saknas sen har det att elda.

söndag 4 januari 2009

Äntligen.


I dag ja jag sista takpannan, toataket blev sist. En nockpannan, en vindskiveplåt och beslaget runt skorstenen är det enda som saknas på taket. Hurra. Men sist ja kolla beställs nockpannorna i 100pack! Christer kom och hjälpte till i dag med bl. Att sätta kortlingar i köksgolvet. Bra bra.

Mat, godis.


Här står en del av Backa's invånare och väntar på lite frukost, de finns 4 till av dom här..

Stuprör.


Nu sitter alla stuprör och hängrännor på plats. Gott! Halva taket bak på toan blev färdigt i går ochså.

lördag 3 januari 2009

Murstock


Så där murstocken färdig. Sprang upp på taket och hällde i 100l. vermukulit men e räcktd ju självklart inte till, går säkert åt minst 100l. till, bara att beställa. Fortsätte sedan med stuprör och när det blev mörkt, isolering på vinden.

fredag 2 januari 2009

Murat


I dag putsade jag innanför innurmingstosen och murade igen alltihop. Kommer att ta en genväg med putsen i morgon, de e så jäkla svårt att få en vägg helt rak och fin när man ska putsa, och speciellt när det sitter en stos mitt i vägen och väggen inte är rak från början. Så jag lägger på bruk och slammar i stället. En hängränna på verandan monterades ochså i dag!