lördag 27 september 2008

Värme.


Av isolering blir det inte värme, men de kan bli varmare inomhus, on man har en värmekälla såklart. 70st asfaboard fick ochså adress backa i kväll. I morgon blir det mer isolering. Go kväll.

fredag 26 september 2008

Halv sju..


.. Som vanligt drog snickaren i gång i morse, så då va de bara att sprätta upp och dra i gång med dagens jobb. Ena snickaren sköfte i dag så lärlingen va ensam i dag. En del 2x2 fick vi upp på yttervägg, lite knepigt att rätta upp dom gamla väggarna. Sne'e, skacke å vinne åt alla håll, med en mage mitt på. Även lite rivning som vanligt. Samt lite jobb i nya köket med förstärkningar i tak och vägg bl. Go natt ni alla mellan Phoenix och hoay-Yang.

Första måluppgiften.


Tja, några 6'' och några 5'' varav några fingerskarvade 7 meter långa fick en grundoljning och ett lager grundfärg, de får räcka för i år 20 i 1 va vi klar me målningen. Gäsp

torsdag 25 september 2008

Tak


Snickarna har i dag fått upp en hej del både bär och strö läkt, lite mixter. Samt före de pappat de som va kvar. Jag montera de sista underblecket i sista ränndalen och fortsätte sedan med att riva.

tisdag 23 september 2008

1/1 tak.


Nu har vi fått tak på hela huset, tjoho. I morgon hoppas vi på papp på allt. Sen avlöste den ena efter den andra, så de blev inte mycket mer i dag. Vi tar tidig helg och vilar upp oss tills i morgon. Go kväll.

måndag 22 september 2008

Inte mycket till bild.


Ett underbeslag till ena ränndalen blev monterat i kväll, bara 3 kvar, så e dom onoterade. Blir ganska bra, men får nog hitta på en special patent så de blir onödigt bra, då käns de bra me. Blev en del planerande med, tar och hur någon innervägg ska stå, samt vad jag ska fråga snickaren i morgon. Dimentioner på vindskivor och fotbrädor blev i princip bestämt i dag med, ska bara försöka fåtag på fingerskarvat och grundmålat..

söndag 21 september 2008

Skorsten 1


Har nu satt första fodret till nya skorsten. Han tyvärr inte mura längre. Satte även några underbeslag i 2 av ränndalarna, sen tog dom slut, bara att beställa mer.

Skorsten 0



lördag 20 september 2008

Utskott och takfötter


Nu är takfoten, utstick och alla gamla läkt på de gamla taket på baksidan rivna, fortsätte även med några lockläkt som tar kvar på väggen. Det är en del kvar att riva, runt några fönster, midjan, och knutar bl. Men i morgon finns andra uppgifter. Snipp snapp snut, så va denna dag slut. Go natt

Baktak


Nu är takfoten och alla gamla läkt på de gamla taket rivna, fortsätte även med några lockläkt som tar kvar på väggen. Det är en del kvar att riva, runt några fönster, midjan, och knutar bl. Men i morgon finns andra uppgifter. Snipp snapp snut, så va denna dag slut. Go natt

fredag 19 september 2008

Titut


Titut:en på baksidan börjar va form. Under helgen fick jag i uppdrag att riva tak foten och allt som sticker utanför vägg, samt all läkt på taket. Hoppas även jag hinner påbörja skorstenen. Men nu är det go natt på er alla.

Kupa


Nu har kupan på baksidan fått en stomme så man kan ana hur de blir. I morgon fredag så får vi på råsponten, då syns de ännu bättre. Fortsätte me ritning, eldning och städnig.

onsdag 17 september 2008

Inkompetens.


En 240 skiva går inte att lägga tvärs över flaket på lastbilen, så jag uppskattar yttermåttet på den till 250-260 men mellan partytältet och uthuset är måttet 370 ändå räckte det inte till, dessutom är benet till tältet avkört och inte gick det att gå ur lastbilen och dra ur förlängningskabeln, utan bara kör! De e inkompetens!

tisdag 16 september 2008

Taket brinner!


Eftersom vi ville tilläggsisolera taket, så la snickaren på en tvåtumsex uppe på de gamla sticketaket med isolerin mellan, sedan masonit, en entumtvå och råspont med papp. Vid gaveln kapades det gamla taket av och den nya råsponten sticker ut som sedan den nya vindskivan spikas på. I dag va snickarna på annat håll så de enda som hände tar städning. Mätte även ett rör sotaren ville ha i botten av den nya skorstenen. 114cm långt ska de va.

1/2 tak.


I dag måndag blev taket på framsidan tätt, mycket gott. Sen hände de inte så mycke mer, stefan och lena tog en vilo kväll efter jobbet.

söndag 14 september 2008

Rökare


De blev skorsten för hela slanten i dag. Sågade runt den för av komma åt att reparera, sen plockades huven, kronan och alla lösa sten bort. Efter det all lös puts ända ner till på vissa ställen 'golvet' på vinden. Sedan börja arbetet med att mura upp ny på toppen och sedan putsa nästan hela. Blev riktigt bra la på minst 1,5 cm puts.

Lördag.


Efter jobbet kom grävaren med lastbil och vi fyllde elaket fullt med målade 1x6'' till fasaden, mer råspont till taket en skorsten. 8,5m lång har jag beställt. Samt 8 pall tegel. (2 pall står kvar på jobbet) Senare kom Bullen och Pelle och hjälpte till att plocka mer de gamla teglet på baksidan av huset. På bild åker Lena balvagn tillsammans med de gamla teglet.

Fredag.


I dag blev taket över verandan tätt. Bra att få på underlagspappen iaf då gör det inte lika mycket om de kommer en skur. Emil tar har och hjälpte mig med att bära virke, murbruk och tegelsten. Så nu har snickarna mer material att jobba med, och sten till att mura om den gamla skorstenen.

torsdag 11 september 2008

1/2 Tak


Halva taket 4,2x5,4 över verandan med tillhörande takstolar kom på plats i dag, och som vanligt ..eledat gammalt.. Suck. Har även planerat lite för den gamla skorstenen.

onsdag 10 september 2008

Gudarna måste va tokiga.


Så mycket regn som vi fått denna sommar. Vi försöker täcka allt men de blir blött, inte nog med att de regnar in i frysen, nu droppar de i köket med. Men huset blir tätare för var dag som går. I dag la snickarna mer råspont, och fortsätte att regla upp för taket över verandan. Jag och lena fortsätte att riva och så plocka vi ner resten av takpannorna på framsidan. Go natt.

tisdag 9 september 2008

Tänk!


Ytterväggen på verandan med hål för dörr och fönster, samt 2 limträ kom på plats i dag, så färdigt resultat närmar sig fast det är några timmar kvar.. I tillägg hände de vanliga, rivit lite grann och eldat en hel del. Köpte en torktumlare, så nu har vi kortat torktiden från 168 timmar ner till ca 1.
Go kväll allihop.

Nu händer de grejer.


Taket över tillbygget på huset blev i dag tätt, den sista råsponten spikades och papp lades. Mycket gott. Men sen så borde den gamla takkupan ha varit riven för att arbetet ska flyta på och resten av taket ska kunna komma upp. Så efter några sms så dök 5 kamrater upp, ingen sak att va snickare med bra kamrater till hands. Så nu är nästan allt tegel på framsidan nerplockat, kupan riven och större delen av ytterväggen på övervåningen riven. Det tar sig.

Ett stort tack alla som hjälpe oss, Emil, pelle. Torbjörn, Mats och Bengt.

söndag 7 september 2008

Tak på sovrummet.


I dag har det spikats råspont, rivits och eldats på bild taket underifrån. Tidigare regna de in, ner på första våningen ner i källaren, in i frysboxen, där det frös, men de blir tätare för var dag. Go natt.

lördag 6 september 2008

Den lille elektrikern.


Efter flera veckors tjat blev de lugnt när elektrikern kom och koppla in ett väggutag till kylen som står ute verandan. Vi hade öppnat fönstret och dragit ut en förlängningskabel, och ville inte sätta på elementet eftersom det sitter under fönstret. Men nu är det stängt och elementet värmer gott. Försökte koppla själv, men fick ta hjälp av en riktig elektriker. De va de enda som hände efter jobbet i dag,

fredag 5 september 2008

Till topps.


Det bär uppåt, resvirket till verandan kom upp i dag, samt bjälklag till dito. Samt en del råspont har kommit på plats, gott att hålet i 'nya' taket krymper. Lena river, eldar och river.

torsdag 4 september 2008

Råspont & avloppsrör


På bild är det ett gammalt avloppsrör som jag en gång målade som en fyr, resten av toaletten (på övervåningen) målades med vågor på väggarna och 'sand' eter golvet. Men nu återstår det mest damm. Rivit och spikat råspont, de har hänt i dag, och som vanligt till tonerna av hans majestät Regn guden, va han eller hon heter. Vem de nu e det är bra nu, det behövs inge mer regn. Mogabu dabu sakro te indo da blo! (Tack men de räcker nu) Det har regnat både i dur och moll, uppifrån och nerifrån.

Har du hört vad stackars Egon råkat ut för?
Nej berätta.
Min fru rymde och tog honom med sig.

Har du blivit av med oljudet i bilen du prata om?
Ja, skillsmässan blev klar förra veckan!

Go kväll damer och herrar.

onsdag 3 september 2008

Arbetet går vidare.


I dag har taket till toan måttats in, så som vi ritat på ritningen och även special beställt ett fönster till, passa ju inte. Någon som vill köpa ett anorlunda jätte snyggt fönster? takvinkeln kommer då att bli lite lägre och ett nytt fönster beställas. För övrigt har vi..
Ja just de, Rivit och eldat.

Taklagsfest!


I dag fick vi på toan underlagstak med papp, hurra, de firade vi med en strålande regnskur på kvällen, jippi! Snickarna började även med en bärande vägg på övervåningen, stefan och lena körde hem lite virke som vi la på plats under presening. Go natt.

måndag 1 september 2008

Stolar.


I dag kom det upp några takstolar. De va kul för nu syns det bättre hur det kommer att bli. Fick hem mer material, snickarna byggde ställning, rev och elda lite som vanligt. Farsan kom hem från sjukan i dag, ny tårkanal fick han, satte dit ett rör och sydde 3 stygn, inne i ögat! Men han har en blödning i ögat som inte är bra..

Vad är en gynekolog?
En person som letar efter problem, där andra finner glädje.