söndag 31 augusti 2008

Använd skyddsglasögon!


Ytterligaren en brasa. Ja ja.
Rivning, städning, och eldning. De va de som blev gjort i dag,
Glasögo: farsan va med och set i dag, ändå tills han fick ett bräde i ögat och ska nu opereras 8 i morn bitti, aj aj men han får nog behålla synen tror vi, men de värsta av allt va att det är skjutögat och snart är det älgjakt.

En gädd mor med son fick se en vobbler, sonen frågade, vad är det?
Mamman sa: de e det jävlä ludret som din far försvan med.

lördag 30 augusti 2008

Gäsp..


Kan tyckas lite tråkigt att det inte händer så mycket. Bara kort med brasor på, men inget mer spännande har hänt i dag, rivit läkt mm för att få sent fasaden, och eldat, vi jobbar bägge i morgon söndag med, så de blir väll samma sak då, riva och elda.. Men de ska göras de me. Go kväll.

fredag 29 augusti 2008

Det Brinner.


Va i karlstad och gjorde ett ultraljud på lena i dag, så det som vart gjort tar bara lite städning på kvällen, så här brinner en del av den gamla stugan upp. Ultraljudet visade att allt är som det ska, 9.6mm lång, 7 veckor och 1 dag gammal. Vi såg till och med hjärtslagen!

Den ena rotar i allt, skränar och skriker, lämnar en aldrig i fred, bråkar med allt och alla. Den andra är en fågel.

Skotten bjuder en kvinna på mat, när han får se priserna säger han: och vad vill du ha då tjockis?

2x2''


Bytte toafläkten på morgonen, ena snickaren hade annat arbete i dag, men den andra tar kvar och spikade mycket 2x2'' sen blev det lite vila under kvällen. Andra vilo kvällen sedan i maj, lite slappt kanske. .

torsdag 28 augusti 2008

För kort.


Hade för kort virke till takstolarna, annars hade de kommit upp tak i dag. Har beställt 45x220 c24 s meters längder. Har rivit mycket i dag samt fått hem ett paket 22x95 råspont

tisdag 26 augusti 2008

Övervåning.


I dag hade dom byggt övervånig. Samt ordnat några hål för fönster. Snickaren tyckte att skorsten va lite i vägen i morse, så torbjörn, emil och bengt kom och hjälpte till att riva den. Ett riktigt arbete. Dom kunde mura på 60-talet. Men klockan närmar sig midnatt, så go natt sov gott:)

Kontakt sökes.


Ett lim skulle det va, som man kan limma fast visarna på klockan
Vi hinner inte riktigt med.
Snickaren kom i dag och började, bjälklag till köket och början till väggar restes fortare än kvikt. Kul.
Grävaren var även han här och la i det sista bakom huset, så nu ska vi bara vänta på våren innaan han kommer tillbaka för att göra fint, med gräsmatta ochså.

måndag 25 augusti 2008



ett litet avbräck i byggningen:

En liten Tårta när vi gratulerar Mamma Berit då hon ska bli farmor.

Grattis!

söndag 24 augusti 2008

Go kväll..


..Alla läsare, klockan är halv 12 natt till måndag och ni läser bloggen ombyggnad av ett litet hus.
I dag har arbetet med att riva fortsatt, torbjörn, christer och ingela var här och gjorde ett riktigt bra jobb, så en hel del har rivits och plockats i idag. Ett jäkla arbete att riva, men ett måste. I morgon kommer snickaren då blir det roligare. Go natt.

Virkestransport.


Det blev inte mer än transport av virke i eftermidda efter jobbet. Detta är det första lasset, de andra blev bara ett virkespaket plus ytterligare 5 limträbalkar. Dom limträ som ligger på toppen på detta lasset är 12 meter, de blev ett rejält lass. Var å hämta hjullastaren, så nu ligger det virke lite varstans.

fredag 22 augusti 2008

Köp kvalité!


Torsdag, fortum kom och tog ner den gamla luft ledningen, la om ute i stolpen, och satte upp på nåder en utlampa i stolpen, så nu blir de ljust. Elektrikern fortsätte koppla, så nu kan strömmen fortsätta från stolpen till uthuset vidare till huset. Det fattas en flerledarkabel in till huset annars är vi riktigt gott med på el sidan, mycket tack vare en bra elektriker. Kvalité: har hållit mig till kända marken som AEG, siemens osv men huvud brytarna i elcentralerna blev tyvärr av ett okänt fabrikat, och båda gick sönder, efter ca 2 timmar och en extra bilresa så blev det ABB i stället, och då fungerar det. Grävaren fortsätte även han i dag, så nu finns alla rör i marken , det är bara det kosmetiska som ska ordnar och så fattas det lite singel på vissa ställen runt huset. Men det kommer att va ett bra väg och många timmar innan det är färdigt.

onsdag 20 augusti 2008

Lera.


Såhär ser det ut överallt nu, grävaren tar här och grävde mer ca 40 meter kabelskyddsrör och lite mer dränering, och därmed dom bitar av tomten som var hyfsat fri från lera. Men nu ska inge mer grävas upp, bra fyllas, gott, det går framåt. I morgon är det en ledi dag, då ska det hända mer.

tisdag 19 augusti 2008

Va Faan! Nu får det vara nog.


De fick bli 11 sten till i trappen, men nu är det klart, bara putsen kvar. Snickaren var här i dag och titta, fick veta lite vad jag ska ta hem i virkes väg bl. bra bra. Till måndagen kommer han. Lena har fortsatt med rivarbetet under dagen.

måndag 18 augusti 2008

Bakläxa.


Hade ju hämtat rikligt med sten plus extra i flera omgångar! Räkna i morse, saknas 6 Hade med 8 hem men ändå fattas det 2! Och då hade jag tom använt en halv jag hade liggande, men jag hämta 3 ytterligare och fick faktiskt 1 över, fråga: hur många blev det?
Det va de praktiska som hänt i dag. Elektriker, snickare och grävare är nu involverade, prata med alla i dag, och ska ringa till plåtslagare och sotare i morgon. Räknar vi sen in alla kontakter med bank, kommun, leverantörer och någon rörmockare, så är det inte helt lätt alltid, skulle haft en tjog med assistenter och sekreterare.


söndag 17 augusti 2008

1+2=?


Mattematiken är inte alltid som den ska va, 24 sten skulle räcka, fick utökas till 28, ifallatt, fick ökas på till 66 och ändå fattas det ca 25 stycken..! Ja så är det när man ska bygga trappa, en bidragande orsak är kanske att den ökades på från 2 till 6 steg, och blev följdaktligen mycket längre. Inger och lennart var här och drog ytterligare ett strå till stacken, vi bugar och bockar för hjälpen, varje handtag är välkommet, mycket bra med 2 konsulter i bland med. Som vanligt är solen alldeles för tidig i säng som vanligt men vi får va nya tag i morgon.
Slut på semester och vila, tillbaka till jobbet och fila.

lördag 16 augusti 2008

Tandläkaren


Hört hos tandläkarn: händer de att någon TÄNDER på er, och har den då BETT om er E-MALJ-adress..

I dag har det blivit en liten källartrapp, skulle göra den lite snabbt, så den blev givetvis inte helt rak.. Har även borrat hål för kabelskyddsröret som syns i bild. Fortum kommer troligtvis tisdag och flyttar energiboxen och lägger om strömmen ute i närmsta stolpe, så elarbetet har kommit i gång riktigt bra, mycket tack vare vår duktiga elektriker.

fredag 15 augusti 2008

Onödigt.


Isolerat, putsat och klar är nu hela östra muren. Eller på baksidan on man så vill. Det va onödigt och isolera torpargrunden, men annars hade vi fått en konstig kant där källaren slutar. Har även slagit ett dörrhål till i gamla muren, innanför källardörren, och gjutit plattan framför den.

Svaret på gårdagens gåta kommer nog i morgon istället.

Gonatt

torsdag 14 augusti 2008

Millijard..


En millijard hål i olika dimentioner och en millijarder slag med 5kg släggan och en fordtraktor på bakhjulen krävdes det för att få hål i väggen, trots att jag kapat med 30cm diamantklinga från båda hållen! Men nu är det bara en öppning kvar i den gamla muren:) grävaren tar här och gjorde ett litet ryck i dag med, så nu närmar det sig:) å Lena river eldar och bär.

Vad är skillnaden mellan en kvinna och en mås?

onsdag 13 augusti 2008

Fick sladd, gjorde en volt, watt är jag? heter AmPer.


I dag var elektrikern här och kopplade, blev en heldel elarbete och planering gjort, bra bra, lena och moder Berit har fortsatt med riv och eldnings arbetet. På bild syns även ett försök att riva den del av väggen som ska bli dörr go till tvättstugan, 2 ord: Fy Faan! Slog mig trött med 5kg släggan, har sågat från bägge sidor, ändå sitter det ihop och är hårdare än berg!
Grus och gneis, hej sveis

tisdag 12 augusti 2008

2 poängs frågan lyder:


Vad har vi haft för väder i dag?


Rätt Svar är: Regn.

Det har inte regnat så mycket, men tillräckligt för att det ska bli ett lager med välling på marken. Har förövrigt fortsatt putsa i dag, hörn, fönster, ventiler od är ett helsike, ett ytterhörn tar säkert en timme om det är typ en meter.. Elektrikern var här och reka i dag med. Kommer nog i morgon och mixtrar lite. Lena har fortsatt med rivningen och eldningen. Hon kanske ska bli brandkvinna när hon blir stor..

Jäsp..


Kl. 01:00 står och tittar när putsbruk torkar Zzzz.. Börja å putsa väggen i em, men hög luftfuktighet och några regnskurar hjälper ju inte till, och amatör som man är så måste bruket börja torka innan jag kan fixa till sista finnishen. Grävarn hade nån timme över, så han tar här och fyllde och grävde upp lite till. Lena fortsätte med att riva tillbygget innifrån, men dom kunde bygga för, masonit innerst och 1'' bräder innanför där, och spikat till tusen.. Ja ja, nån timme till så är det färdig putsat för i kväll.

söndag 10 augusti 2008

Konstvärk!


Ja värk kan man få, när man inte har rätta kopplingarn, och kravet är att det ska fungera samma kväll. Men 7 stjärnor i betyg för detta konstverk, tycker jag nog att jag förtjänar.
Inger och Lennart tar här i dag och hjälpte till att riva, det regna så vi börja invändigt, mycket han vi med, och det bästa av allt, vi eldade upp allt vi rivit, Inger var förste eldare, ett jobb hon skötte med bravur, ett upplysande arbete skulle nog ha varit sätta kommentaren. Lennart tar förste rivare, en uppgift med hög spänning när vi klippte kablar och sedan satte på strömmen igen, 230 volt för att va exakt. Men nu laddar vi upp för morgondagen natti natti

Rivigt..


Nu är det bara diskbänken kvar av köket, resten är uppeldat, och ute har alla eternitplattor försvunnit, puts väck, ingen aning vart dom tog vägen. Har även börjat på plattan och väggen utanför källar dörren. Det går hänt i dag

lördag 9 augusti 2008

Pinnved


Nu är det inte mycket kvar av köket, lena har jobbat på bra, minst en miljon spik har hon dragit ur, så det bygdes rejäla kök för i tiden. Det gamla tillbygget blev befriat från nästan alla fattigmanslappar i dag med, så det närmars sig status quo! Tjoho

torsdag 7 augusti 2008

Sten, grus, berg och regn.


Ja vad annars om inte regn! Men det går framåt, i dag var tony här och sprängde, så nu ligger den 3:e dräneringen på rätt djup och med rätt fall, det fortsätta arbetet med drän, rör och grävning är nog rena barnleken efter detta. Tror vi. Drygt 10 gubbar, tippar jag på att det brann upp i dag. Men inte bara gubbar har brunnit i dag, lena har fortsatt rivarbetet, och har nu snart eldat upp hela köket middagen fick betyget 2 av 10 i dag det var nämligen Mc Donalds. Go natt.

onsdag 6 augusti 2008

Borren.


Det blev inge mer borrat eller sprängt i dag, men de hins allt med, lena stod för mesta arbetet i dag med att riva köket, en del är kvar men mycke är gjort. Under några släp kom det fram klinker! De va lyx, tror dom renovera köket 61-62-63 någonstans, så klinkern måste va gammal, men kunde lika gärna va sedan i går. Men nu ska vi ladda inför morgondagen. Go natt.

Vit man


Vit man stor eld sitter långtifrån, röd man liten eld sitter nära. Röd målad lockläkt , kök och lite bråte brinner bra. Tony kom med en stor borrrigg, och borra hål där vi ska spränga för dräneringen, lena har fortsatt och packat och flyttat massa saker i dag, pelle hjälpte oss i dag med att bära ut lite möbler, så nu är huset snart tomt och vårat liv som compact living i lillstugan börjat

måndag 4 augusti 2008

Gjutning av valv.


Nu är golvet i garderoben vid toaletten och taket vid källardörren gjutat, på den dag på året som det är spått regnrekord! 1/10 av års nedrbördet ska komma på vissa platser i sverige nu, då gjuter vi. Men tackvare snabb inryckning av thorbjörn så gick det smidigt. Lena har flyttat ut saker till lillstugan hela dagen i dag, så nu flyttar vi. Det finns varken kläder eller mat i huset nu, hon har tillochmed börja riva köket, nu ska vi igång riktigt. Så trots regn och rusk så fortgår ombyggnaden.

söndag 3 augusti 2008

Det drar ihop sig..


Det är en hel del kvar att göra innan snickaren kan börja, men det blir mindre. I dag var christer här och hjälpt oss, så nu har vi fått en form där det ska gjutas valv, kanske i morgon, vi får se. Tänk va mycket arbete det ligger bakom en form, som sedan ska rivas.. Ja ja go natt.

lördag 2 augusti 2008

Rehn? Ja!


Nu ska det regna i flera dar, så det blev minimalt med arbete gjort ute på huset i dag, men vi koppla in tvättmaskinen nere på källar toan, så nu kan vi tvätta kläder för första gången på länge. Lena har flyttat ut en hel del av bohaget i dag, så nu är det mycket som saknas inne.. Skulle äta kvällsmat, inga knivar, inga glas å inga muggar, tur vi snart flyttar. Visste du att varje gång flugan landar, så spyr den, och i bland äter den upp spyan, tänk på det när du äter en korvmacka.

fredag 1 augusti 2008

Färdig isolerat.


I kväll blev källarväggen färdig isolerad, gott. Nu ska den bara putsas. Försatte med lite städning ute, medan lena städa nere på källartoan, vi har ju varmvatten sedan i förrgår. Men nu är det gonatt igjen. Gonatt.